Monday, March 12, 2012

Παντρεύομαι! Δημιουργήστε τη σωστή ατμόσφαιρα!

Posted by MAKMU ta On Monday, March 12, 2012 No comments


Λαμπάδες...

Απαραίτητο συμβολικό αντικείμενο του τελετουργικού του γάμου ή αναπόσπαστο στοιχείο του στολισμού της εκκλησίας; 


Από όποια οπτική γωνία κι αν το εξετάσετε, ένα είναι βέβαιο: Οι λαμπάδες απαιτούν προσεκτική επιλογή ώστε να παίξουν με επιτυχία τον διπλό τους ρόλο:Να ευλογήσουν με το φως τους τον έγγαμο βίο σας αλλά και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την ομορφότερη ημέρα της ζωής σας!

Τούλι και δαντέλα
Το πιο παραδοσιακό υλικό που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των λαμπάδων είναι το ύφασμα: Τούλι, δαντέλα ή σατέν αγκαλιάζει τον λευκό κέρινο κορμό δημιουργώντας πλούσιες πτυχώσεις ή σούρες. Τα σημεία δεσίματος του υφάσματος συνήθως διακοσμούνται με φιόγκους από κορδέλες ή με υφασμάτινα, αποξηραμένα, ή φυσικά λουλούδια. Κατά το παρελθόν, ως και τη δεκαετία του ‘ 80, η επιλογή χρηστικών αντικειμένων για το στολισμό των λαμπάδων ήταν η κυρίαρχη τάση. Τραπεζομάντιλα, σεντόνια, κουβερλί, ή κουρτίνες δένονταν περίτεχνα επάνω στις λαμπάδες λειτουργώντας ως στοιχεία της διακόσμησής τους, ενώ μετά την τελετή κάλυπταν τις ανάγκες του νοικοκυριού των νεονύμφων. Κανείς λοιπόν δε σας εμποδίζει να καταλήξετε σε αυτή την επιλογή, ιδιαιτέρως αν ο γάμος σας θέλετε να χαρακτηρίζεται από παραδοσιακό ύφος, και να συνδυάσετε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»!Λουλούδια
Στολίστε τις λαμπάδες σας με φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια κι εξασφαλίστε ένα κομψό αποτέλεσμα, κατάλληλο για κάθε στυλ γάμου. Στεφάνια, γιρλάντες ή μπουκέτα από το ίδιο είδος και χρώμα λουλουδιών με αυτό της ανθοδέσμης σας μπορούν να διακοσμήσουν θαυμάσια δύο απλές λευκές ή και χρωματιστές λαμπάδες δίνοντας ένα τόνο ζωντάνιας και φρεσκάδας στο ντεκόρ χωρίς ωστόσο να το «βαραίνουν». Μετά την τελετή, τα λουλούδια μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι παρατείνοντας για μερικές ημέρες ακόμη τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του γάμου. Στη συνέχεια μπορούν να αποξηρανθούν και να διατηρηθούν ως ενθύμια της ομορφότερης ημέρας της ζωής σας!

Χειροποίητες λαμπάδες  
Για ένα περισσότερο μοντέρνο αλλά και ιδιαίτερο αποτέλεσμα προσφέρονται οι χειροποίητες λαμπάδες οι οποίες αποτελούν αυτές καθ’ εαυτές διακοσμητική πρόταση. Θα τις συναντήσετε κυρίως σε σχέδια που βασίζονται στη μίξη χρωματιστών κεριών δημιουργώντας είτε γεωμετρικά είτε ελεύθερα μοτίβα. Η ενσωμάτωση στο σώμα της λαμπάδας διακοσμητικών στοιχείων, όπως αποξηραμένα φρούτα και λουλούδια, κοχύλια και αστερίες, βότσαλα ή χρωματιστά γυαλιά είναι επίσης μια πολύ όμορφη επιλογή, ιδανική για casual γάμους. Μπορείτε επίσης να βρείτε χειροποίητες λαμπάδες οι οποίες όχι μόνο ξεφεύγουν από το τυπικό σχήμα ή διαθέτουν ανάγλυφες διακοσμήσεις αλλά είναι πραγματικά γλυπτικά κομψοτεχνήματα!Πρωτότυπες ιδέεςΑν οι κλασικές λαμπάδες απέχουν έτη φωτός από τις προτιμήσεις σας, τότε κινηθείτε σε εναλλακτικές επιλογές και αδράξτε την ευκαιρία να πρωτοτυπήσετε. Φτιάξτε μια κατασκευή, καλυμμένη με ύφασμα, που θα συγκροτείται από διαφορετικά επίπεδα- σκαλοπάτια πάνω στα οποία θα τοποθετήσετε διάφορα κεριά ή πολλά ρεσώ μέσα σε γυάλινα μπολ με νερό. Τοποθετείστε, αντί για λαμπάδες, μικρά και μεγάλα κεριά σε ψηλά κηροπήγια δαπέδου ή στηρίξτε πολλά λεπτά κεριά σε παλιά μανουάλια τα οποία θα έχετε γεμίσει με άμμο και βότσαλα. Μια άλλη ιδέα, ιδανική για γάμους που τελούνται σε μικρές εκκλησίες κοντά στη θάλασσα, είναι να τοποθετήσετε μεγάλα ναυτικά φανάρια στο δάπεδο ή αν έχουν μικρότερο μέγεθος να τα κρεμάσετε σε σιδερένιους ή ξύλινους φανοστάτες.Η 10DECO | Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου εκτιμά και αναδημοσιεύει σε αυτό το Blog τα αξιόλογα άρθρα του διαδικτύου αναφέροντας πάντα την πηγή: Ελεάννα Χατζηιωάννου (http://www.otenet.gr)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...